Veelgestelde vragen over acupunctuur

 • De praktijk is aangesloten bij de klachtencommissie van het NVA en het KAB. Er staan folders in de wachtruimte.

 • Een acupunctuurbehandeling kost € 53,50,-. Indien u een aanvullend pakket heeft kunt u deze kosten laten vergoeden door uw zorgverzekeraar. Het aantal acupunctuurbehandelingen dat u kunt declareren is afhankelijk van uw pakket. In een aantal gevallen is dit 80% of een vast bedrag. Betalen kan contant of met rekening.

  Afmelden kan tot 24 uur van te voren. Later wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

 • Ja, bij onze acupunctuurpraktijk is gratis parkeergelegenheid.

 • Ja hoor, de praktijk is tijdens en buiten kantooruren geopend op afspraak. Dit kan telefonisch of per e-mail.

 • Het plaatsen van de naald tijdens de acupunctuurbehandeling is niet altijd geheel pijnloos. De naalden worden door de huid gestoken naar een acupunctuurpunt onder de huid. Wanneer dit energiepunt geraakt wordt geeft dat een erg speciaal gevoel. Dit gevoel verschilt per acupunctuurpunt.

  Na afloop van de acupunctuurbehandeling kunnen de plaatsen waar de naaldjes gezeten hebben nog gevoelig zijn. Dit gevoel zal na enige tijd weg gaan.

  Het inbrengen van de naald bloedt over het algemeen niet. Soms komt er een druppeltje bloed vrij. Na afloop van de behandeling kan een kleine bloeduitstorting ontstaat.

 • Een acupunctuurbehandeling duurt twintig tot 45 minuten. Of en hoeveel vervolgbehandelingen u nodig heeft is afhankelijk van uw klachten en het resultaat van de behandelingen. Gemiddeld genomen zijn vijf tot tien behandelingen benodigd om uw balans te herstellen.

 • Wanneer u effect voelt is afhankelijk van uw klacht, en is moeilijk voorspelbaar. Echter, met een beetje geluk voelt u tijdens de eerste acupunctuurbehandeling al verbetering.

 • Nee, acupunctuur kan u ook helpen als u er kritisch tegenover staat. Vele nuchtere mensen worden met goede resultaten behandeld. Wel heeft vertrouwen in de behandeling een positieve invloed op het resultaat. Dat gaat echter ook op voor de traditionele geneeskunde.

 • Er wordt gebruik gemaakt van wegwerpnaalden die maar één keer gebruikt worden. Deze naalden voldoen aan de strenge wettelijke hygiënenormen. De acupunctuurnaalden variëren in lengte. Voor het hoofd worden korte naalden gebruikt, voor de armen en benen worden vaak langere gebruikt.

 • Nee, voor een acupunctuurbehandeling is geen verwijzing nodig. Wel is het aan te raden dat wanneer u een klacht heeft, u eerst uw huisarts bezoekt.

Mental Coaching

Voelt u zich geneigd de lat te hoog te leggen? Heeft u moeite voor uzelf op te komen? Of zit u iets anders dwars? Een goed gesprek en oprechte feedback bieden verlichting.

Lees meer »

Bedrijfsfysio

Bedrijfsfysiotherapie kan in uw bedrijf worden ingezet als preventie om klachten te voorkomen, maar ook om problemen op te lossen bij uw personeel.

Lees meer »

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan u helpen met verminderde beweging, verminderde kracht, verminderd uithoudingsvermogen, pijn, problemen met het hart en de ademhaling.

Lees meer »

Acupunctuur

Iedereen heeft een hoeveelheid energie in je lichaam en geest. Als de energie niet goed verdeeld is wordt u ziek. Acupunctuur kan uw energiebalans herstellen.

Lees meer »