Bedrijfsfysiotherapie in Venray

Het doel van Bedrijfsfysiotherapie is het ondersteunen van organisaties bij het voeren van een duurzaam personeelsbeleid duurzame inzetbaarheid door het voorkomen en verminderen van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat bij de medewerkers.

Dat doen wij door de risico s van fysieke belasting ook bij beeldschermwerk te beheersen.   

We maken gebruik van participatieve werkaanpassing. Na een analyse geven we de medewerkers en de leidinggevende inzicht in de risico s, waarna met de betrokkenen een haalbaar plan van aanpak wordt opgesteld.

Beeldscherm werkplekonderzoek

Bij het uitvoeren van een individueel werkplekonderzoek, gaat het meestal om een medewerker met rugklachten of klachten aan arm nek schouder tegenwoordig Kans klachten genoemd Eventueel op indicatie van de bedrijfsarts voeren wij een individueel werkplekonderzoek uit. We combineren daarbij onze kennis van het bewegingsapparaat met onze ergonomische kennis. Vervolgens geven we de medewerker en diens leidinggevende inzicht in de herstelmogelijkheden en wordt er een gezamenlijk plan van aanpak opgesteld. Dit wordt na een afgesproken tijd met medewerker en leidinggevende geëvalueerd.

Werkplekonderzoek fysieke belasting

Bij een bedrijf met picklijnen hebben wij onderzoek gedaan naar de fysieke belasting

  • Enerzijds het tempo van de band anderzijds het picken zelf 
  • Het bevoorraden van de rekken tillen van grote pakketten op pallets.
  • Gemeten worden maten gewichten afstanden houdingen 
  • Er wordt een plan van aanpak opgesteld

Wat na een jaar geevalueerd wordt.

Aanpak van preventie van  Kans klachten, vroeger rsi

We geven voorlichting over het ontstaan en voorkomen van kans klachten. Het gaat daarbij over medewerkers die langdurig repeterende bewegingen uitvoeren. Zo hebben wij bij de Gemeente Gemert en in het geldtelcentrum van de ING voorlichting gegeven over het ontstaan en hoe je het kan voorkomen van kans klachten. En over de ergonomische richtlijnen die er zijn voor beeldschermwerk.

Met behulp van foto's van de werkplek kan de werknemer zelf knelpunten herkennen en met behulp van onze instruktie kan hij met onze leiding zijn werkplek inrichten. Eventueel in overleg met de arbo coördinator. 

Tillen

Met Til training kunnen we de risico s van fysieke belasting verminderen. Werknemers die elke dag voorwerpen tillen of dragen, hebben een grotere kans op blijvende rugklachten dan personen die niet vaak hoeven te tillen. Daarom is het van belang om tillen te beperken of in elk geval op een verantwoorde manier uit te voeren. Aan de hand van beeldmateriaal wat tijdens het werk wordt gemaakt, leer je de risico's zelf beter herkennen. En wordt er op de werkplek gezocht naar een werkwijze die het meest haalbaar en veilig is.

Dit kan worden vastgelegd in een protocol hoe om te gaan met belastende werkzaamheden.

Afspraak maken

U heeft voor een bezoek aan onze fysiotherapiepraktijk in Venray geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Mental Coaching

Voelt u zich geneigd de lat te hoog te leggen? Heeft u moeite voor uzelf op te komen? Of zit u iets anders dwars? Een goed gesprek en oprechte feedback bieden verlichting.

Lees meer »

Bedrijfsfysio

Bedrijfsfysiotherapie kan in uw bedrijf worden ingezet als preventie om klachten te voorkomen, maar ook om problemen op te lossen bij uw personeel.

Lees meer »

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan u helpen met verminderde beweging, verminderde kracht, verminderd uithoudingsvermogen, pijn, problemen met het hart en de ademhaling.

Lees meer »

Acupunctuur

Iedereen heeft een hoeveelheid energie in je lichaam en geest. Als de energie niet goed verdeeld is wordt u ziek. Acupunctuur kan uw energiebalans herstellen.

Lees meer »